top of page

OBRADOR DE SORRA

L'Obrador de sorra és una experiència sensorial pels més petits. 

Ute Strub “strandgut” (Berlin), experta en joc i moviment lliure i fundadora de l’associació Emmi Pikler. , va idear aquest  l'espai de joc, on es juga amb sorra molt fina i seca i amb diferents objectes, estris antics i utensilis.

Els objectes prenen una nova vida a l’obrador, peces com: olles, cafeteres, tasses, coladors, teteres, cullerots, molinets de cafè, bols...permeten  que l’infant faci transvasaments d’un recipient a l’altre, descobreixi objectes a través de l’observació atenta i la manipulació d’aquests. Descobreixen, per exemple,  com la sorra relllisca amb més o menys facilitat o més o menys ràpid, investiguen, exploren i entenen.

La sorra fina i seca de platja desperta unes sensacions de plaer en l’infant molt diferents a la sorra que es troben al jardí de l’escola o dels parcs que és humida i gruixuda, i per tant, la manipulació i experiència no és la mateixa.

Els infants s’apropen a les taules amb inquietud i curiositat i s’endinsen en el plaer de sentir la sorra a les seves mans, a la seva pell i als seus sentits. Sabeu de quina sensació estem parlant oi?

I així, a poc a poc i molta concentració els infants gaudeixen d’aquests moments, sorgint de manera natural la màgia.

I quin és el paper dels adults?
 Els adults els acompanyem amb presència, respecte i escolta observant el plaer que es desprèn a través de les seves mans. I si volem, també podem jugar, descobrir, relaxar-nos, i com dèiem abans, també podem connectar amb el nostre petit que a vegades,  tenim una mica adormit.

obrador de sorra, experimentació infants
laboratori experimentació obrador de sorra
bottom of page