top of page

CONTES SOBRE LA PELL

Els Contes sobre la pell són la combinació perfecta entre la part més lúdica del massatge infantil i la part més afectiva dels contes. 

En el contes sobre la pell, les nostres mans es poden convertir en animals grans i petits, en pluja i neu, en pintors i cuiners... tot transmetent als infants contes breus a través de la pell, el sentit que més desenvolupat tenen en aquesta etapa.

Els contes ens ajuden a poder seguir fent massatges quan els nadons comencen a explorar i ja no tenen tantes ganes d’estar quiets. Ens permeten una mica més de joc i expressivitat, combinant so i tacte.

Per explicar contes als més petitons són importants les melodies, els tons, els diferents moviments, les rimes i les repeticions.

Els contes curts on els protagonistes són animals ens poden ajudar molt als inicis, ja que cada animaló pot tenir un so i un moviment que fàcilment puguem recordar, i ens ajudin a construir una bona història.

En els tallers de contes sobre la pell, primer comencem amb un petit escalfament, on fem un petit joc on els pares també hi participen i on comencem a estimular la pell dels més petits. Tot seguit, expliquem un conte que inclou alguns moviments del massatge infantil en diferents moments de la història.

Després combinem el joc amb textures amb un altre conte, acariciant als infants amb plomes, pinzells, pedretes, escura-pipes...i donant llibertat per explorar amb les textures i el tacte.

I finalment acabem la sessió presentant un conte en format físic i la seva adaptació a conte sobre la pell.

La idea principal de les sessions de Contes sobre la pell, sobretot és que els pares i mares experimentin amb els contes i el tacte, gaudeixin de l’estona compartida i puguin agafar idees i recursos per aplicar-ho a casa seva amb els seus fills.

contes sobre la pell bambú ésjoc
bottom of page